17 februarie 2020

Educația japonezilor: bunului simț,manierele și caractere.

Japonezii sunt recunoscuți pentru inteligența lor, sănătatea, politețea și starea lor de bine. Explicația stă în sistemul lor de învățământ. Simplu!
În clasele I – VI li se predă o materie numită “calea spre bunul simț”, iar până în clasa a VII a niciun elev nu rămâne repetent! Manierele sunt mai importante decât acumularea de cunoștințe și aceștia sunt anii în care se face educația. Cei șapte ani de la școală…

În toate sălile de clasa I din Japonia există scrise aceste reguli pe perete:
1. Fii vesel 2. Fii activ 3. Fii entuziast 4. Zâmbește 5. Bucură-te de viață.

Valorile în care sunt crescuți: hansei (auto-disciplină) gambaru (perseverența în a atinge un scop) yasashii (să fii bun la suflet) jobu na (să fii puternic și sănătos) susunde benkyo (să studiezi temeinic) omoiyari (să fii empatic) shakaisei (să fii sociabil) kyochosei (să fii armonios cooperant)


În cele mai multe școli, nu există personal de curățenie. Zilnic, elevii japonezi fac curat timp de 20 de minute împreună cu educatorii, învățătorii și profesorii. Astfel învață respectul pentru munca altora, indiferent care este acea muncă.

În învățământul elementar și în clasele mici, elevii mănâncă împreună cu profesorii lor chiar în sălile de curs, meniurile fiind atent făcute de profesioniști în nutriție.

În aproape toate școlile, elevii poartă uniforme.

Rata de școlarizare este de 99,99%!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu