29 iunie 2011

Islamul este pace?

Islamul este pace?
Scurt istoric. Pe data de 14 martie curent a fost înregistrat cultul islamic în R.M., dar despre aceasta s-a aflat tocmai pe 17 aprilie cu ocazia festivităţii din Palatul Republicii, privind recunoaşterea islamului în R. Moldova drept o religie oficială. Vă las pe Dvs să ghiciţi de ce au serbat pe 17 aprilie şi nu pe 14 martie.
Ce scop au ei? Pentru început să se dezvolte numeric, să construiască, să influenţeze.
Cum au reuşit? Deşi majoritatea musulmanilor se află temporar pe teritoriul ţării noastre, ex-ministrul justiţiei Alexandru Tănase i-a înregistrat fiind influenţat din exterior, în special de ambasadorul SUA în R.M., care este musulman de origine pachistaneză. Acelaşi ex-ministru a declarat că “noi eram ultima  ţara din Europa care nu are inregistrat cultul islamic”. Adică am rămas în urmă.
După mai multe proteste subiectul este lăsat intenţionat să se prăfuiască. Motivul care m-a făcut să reiau tema islamului este probabil unul subiectiv. Zilele trecute am văzut pentru prima dată în or. Făleşti o femeie îmbrăcată în vestimentaţie specifică musulmanilor… M-am întrebat pe mine însumi şi vă întreb şi pe Dvs: ce va urma?
Nu trebuie să fii profet ca să anticipezi lucrurile. Se va întâmpla şi la noi, ceea ce s-a întâmplat în Occident. Trebuie să ne aşteptăm la construcţii de moschei în fiecare oras, misionari bine platiţi, că tot ducem lipsa de locuri de munca, femei cu nume schimbate specific musulmane, consilieri care vor sustine ideile lor pentru bani, alte sarbatori. Nu mă credeţi? Priviti ce se petrece în U.E. şi o să vedeti acelaşi scenariu. Va convine, mie nu! Ce să facem? Să ne rugăm lui Dumnezeu, sa ne împotrivim prin mijloace legale, de convingere, sa nu fim indiferenţi. Aşa ne-a lăsat testament Sf. Ştefan cel Mare şi Sfânt: să staţi strajă la hotare! Să păziţi acest pământ.
“După roadele lor îi veţi cunoaşte” (Mt.7,20). Iată ce a declarat Sergiu Sochircă, preşedintele Ligii islamice din Moldova. "Liga Islamică salută ceea ce autorităţile Statelor Unite au reuşit să facă în Pakistan. Chiar suntem pentru a distruge astfel de oameni care aduc necazuri în lume. Sperăm că toţi adepţii lui Osama Bin Laden să fie nimiciţi anume în aşa mod". Ei ne asigură că islamul cheamă la dialog, ceea ce nu este adevărat. Dialogul pâlpâie unde ei sunt minoritari, dar unde sunt majoritari “dialogul” are alt nume. Spaţiul nu ne permite să detaliem viaţa unor martiri ca: Evghenii Rodionov, pr. Daniil Sâsoev, sf. Ahmet şi mulţi alţii, care au fost omorâţi de musulmani pentru că mărturiseau ferm credinţa creştină. De asemenea vă recomand să studiaţi evoluţia contemporană a islamului în ţări precum Albania, Serbia. Merită atenţia noastră să analizam ciocnirile violente din Londra (democratică), între musulmani si militanţii anti-islamici din 11 septembrie 2009; în Elvetia a fost organizat un referendum pentru a consulta populaţia privind permisiunea de a construi moschee. Aceasta ne dorim şi noi ca oficialităţile să se consulte cu cetăţenii, pentru evitarea adoptării unor acţiuni antipopulare.
În concluzie putem afirma că islamul nu promovează pacea, este departe de morala creştină şi este ostil nouă creştinilor.

Un comentariu:

  1. SCRISOAREA A III
    (fragmente)
    ...Scurt istoric. Pe data de 14 martie curent a fost înregistrat cultul islamic în R.M., dar despre aceasta s-a aflat tocmai pe 17 aprilie... ministrul justiţiei Alexandru Tănase l-a înregistrat. islamul nu promovează pacea, este departe de morala creştină şi este ostil nouă creştinilor.
    ISLAM IN MOLDOVA???...MINARETE si MECETE in tara mea crestina???

    M-am adresat la Eminescu...Mi-a trimis un fragment din SCRISOAREA A III adaptata...Vesnicul EMINESCU... Bunul EMINESCU...


    — Tu eşti Mircea?
    — Da-mpărate!
    — Am venit să mi te-nchini...
    -- Da prin voia lui Tanase cer coroana cea de spini
    Si ma incin Mariei tale, si-n Moldova te invit
    Cu intreg Aliotmanul imparate Baiazid
    -- O, tu nici visezi, bătrîne, cîţi în cale mi s-au pus!
    Toti cazutau inainte-ami, si tu ultimul cazut
    Tot ce stă în umbra crucii, împăraţi şi regi s-adună
    Să se incine inspre Mecca in amezi cu semilună...
    --Te rugam hotarul tarii să-l treci falnic, fără păs,
    Din altarul Catedralei să dai calului ovăs…
    Si te-asi mai ruga imparate să ajungi să ne cunoşti,
    Sintem blinzi, sintem molatici, pe alocuri cear si prosti,
    Toti ce vin in ţara noastră si ne cer pămînt şi ape
    Noi la toti le facem pofta si la toti le dam sa crape
    Şi nu voi ca să mă laud, dar rog doamne crezamint,
    Am lasat si pentru tine si o apă şi-un pămînt.
    N-avem oşti, iară iubirea de moşie cam demult nu mai e zid
    In fata relelor din lume si-n a ta fata, Baiazid!

    Şi se pocloni bătrînul… Ce mai freamăt, ce mai zbucium!
    Codrul clocoti de zgomot şi de sure şi de bucium,
    Ce potop se linisteste, si ce mare turburată —
    Noi- in fata păgînimei ca o pleava vînturată.

    Veacul nostru ni-l umplură saltimbancii şi irozii…
    Care fura, fura, fura, si-ar fura ce-ar coasa Mortii
    În izvoadele bătrîne pe eroi mai pot să caut;
    Au cu lira visătoare ori cu sunete de flaut
    Poţi să-ntîmpini patrioţii ce-au venit de-atunci încolo?
    Înaintea acestora tu ascunde-te, Apollo!
    O, eroi! care-n trecutul de măriri vă adumbriseţi,
    Aţi ajuns acum de modă de vă scot din letopiseţi,
    Şi cu voi drapîndu-şi nula, vă citează toţi nerozii,
    Mestecînd veacul de aur în noroiul greu al prozii.
    Rămîneţi în umbră sfîntă, Basarabi şi voi Muşatini,
    Descălecători de ţară, dătători de legi şi datini,
    Ce cu plugul şi cu spada aţi întins moşia voastră
    De la munte pîn’ la mare şi la Dunărea albastră.
    M.EMINESCU

    RăspundețiȘtergere