1 mai 2018

Locuri sfinte din Israel pe care le voi vizita

Ziua 1. Bucuresti - Tel Aviv - Mormantul Sf. Gheorghe - Ierusalim - Bethlehem.
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10:45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13:25. Se va incepe programul cu Biserica Sf. Gheorghe - Lod, care adaposteste mormantul Sfantului. Plecare spre Asezamantul Romanesc din Ierusalim - cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Cina si cazare Bethlehem. 


Lida - orașul menționat în Faptele apostolilor 9,32. Aici se află mormântul sfântului Gheorghe.
În continuare așezământul românesc din Ierusalim:


În continuare cazare în orașul Bethleem, în care s-a născut Iisus Hristos. Pe acest traseu este și mormântul Rahilei.ZIUA II: Ierusalim - Ein Karem - Muntele Eleon - Bethlehem - Biserica Nasterii Mantuitorului
Mic dejun. Plecare spre Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si la Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Oprire la Zidul Plangerii. Se continua cu M-tele Eleon la Biserica ortodoxa a Inaltarii Mantuitorului la cer si Biserica unde s-a aflat Capul Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Manastirea Sf. Pelaghia unde se afla icoana Mantuitorului facatoare de minuni - Pantocrator. Se continua cu Muntele Maslinilor, Valea Chedronului - Locul Judecatii de Apoi si Poarta de aur. Deplasare spre Bethlehem, unde se va vizita Biserica Nasterii Mantuitorului, Grota Pruncilor - ucisi in timpul regelui Irod si Biserica Sf. Ecaterina. Optional: Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii si Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste mai multe Sfinte Moaste (10 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu