2 ianuarie 2012

Lansarea oficială a site-ului Episcopiei de Bălţi şi Făleşti

„La început era Cuvântul 
şi Cuvântul era la Dumnezeu
şi Dumnezeu era Cuvântul”.
(Ioan 1,1)  

Când umbla Iisus Hristos pe pământ şi-i învăţa pe oameni „cuvântul împărăţiei” (Mt. 13,19), ucenicii Lui nu simţeau nevoia de a scrie şi nici nu era nevoie de asta. Iisus Hristos nu a scris nimic, decât numai în cazul când a scris cu degetul pe pământ (In. 8,8). Doar câţiva dintre apostoli au scris ocazional.  
Astăzi trăim alte timpuri – se scrie mai puţin cu peniţa sau pixul şi, se pare, tipografiile sunt dezavantajate. Dacă apostolii lui Hristos se foloseau de orice prilej pentru a vesti Evanghelia, oare noi nu trebuie să facem la fel? Din aceste gânduri s-a şi născut nevoia de a deschide, deşi cu întârziere, o pagină în cartea internetului. De ce totuşi am deschis pagina web aşa de târziu? Biserica Ortodoxă este una conservatoare, anume pentru că analizează cu precauţie evenimentele din jur, ca să fim siguri că lumina nu este întuneric şi viceversa. Acum avem certitudinea şi, în acelaşi timp, speranţa că fila noastră din acest spaţiu va deveni un amvon de predică, o rază de lumină în întunericul imens al lumii, o oază în mijlocul unui vid nisipos, iar uneori – glasul celui ce strigă în pustie…  
Obiectivele pe care ni le propunem ar fi să punem lumânarea în sfeşnic, adică să arătăm activitatea eparhiei noastre celor interesaţi de viaţa bisericească, care cuprinde în sânu-i deopotrivă pe episcop, preoţi şi creştini. Vocea bisericii, a eparhiei se va face mai cunoscută. Mai ales, pentru ca nu avem un ziar al eparhiei, ne propunem ca fiecare preot să scrie articole. De asemenea, site-ul va fi o sursă de informaţie despre Episcop, înglobând date despre fiecare biserică în parte, comunicări vizând activitatea parohiilor, cv-ul preoţilor, precum şi datele lor de contact, ceea ce nu veţi găsi pe alte site-uri ortodoxe. Alte datalii le puteţi deduce deschizând paginile site-ului nostru. Specificul şi calea pe care ne-am ales-o este de a publica cu preponderenţă noutăţi şi articole, scrise de preoţii şi creştinii din spaţiul episcopiei noastre. De asemenea, ne vom strădui să creăm prin intermediul paginii noastre punţi de legătură. Vom răspunde cu plăcere la întrebări, doleanţele, obiecţii, chiar şi criticilor constructive. În concluzie: site-ul a fost conceput nu pentru Episcop sau câţiva preoţi, ci pentru societate. Prioritar în activitatea echipei noastre e să venim în întâmpinarea necesităţilor şi sugestiilor Dvs. Vă invităm la colaborare. Suntem deschişi la dialog. Vă aşteptăm cu mult drag. Fie osteneala noastră spre slava lui Dumnezeu. Doamne ajută!  
Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi şi Făleşti. Acest articol imi aparţine.
Aici încărcăm câteva fişiere:

test1.exe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu